З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТЕАТРУ!



27 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день театру. Це свято традиційно проходить під єдиним девізом: "Театр як засіб взаєморозуміння і зміцнення миру між народами".
Уперше професійне свято діячів театрального мистецтва відсвяткували у 1962 році після того, як відповідне рішення було прийнято на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.
Міжнародний інститут театру при ЮНЕСКО – найбільша в світі неурядова організація, що займається образотворчим мистецтвом.
Національні центри, регіональні ради і комітети представлені в майже 100 країнах світу.
Для любителів театрального мистецтва День театру також є справжнім святом, адже до цього дня приурочені урочисті заходи в "храмах культури", різні театральні фестивалі, а деякі театри намагаються до цього дня представити прем'єри нових спектаклів.
За традицією, щорічно з нагоди Міжнародного дня театру до світового театрального співтовариства звертаються найвпливовіші діячі світової культури.
Першим автором міжнародного послання до Дня театру у 1962 році був французький письменник, художник і кінорежисер Жан Кокто, а цього року до громадськості звернеться південноафриканський драматург, режисер і дизайнер Бретт Бейлі.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий